Skip links

Kompanija I&D COM predstavlja Vam svog GOLD partnera od poverenja Hewlett Packard – HP

Hewlett Packard jedna je od najvećih IT kompanija na svetu. Nudi različite proizvode kako potrošačima, tako i preduzećima. Kompanija je širom sveta poznata po svojim štampačima, laptopima, desktop mašinama, kopir mašinama, serverima itd. Ima najveći tržišni udeo u segmentu štampača i žestoko se bori za veliki tržišni udeo u laptop i IT segmentu.

O KOMPANIJI HP

Organizaciju su osnovali Villiam „Bill“ Redington Hewlett i Dave Packard 1939. godine. Pokrenuta je u garaži automobila u Palo Altu u Kaliforniji, gde je i danas njeno sedište. Prvi proizvod kompanije HP bio je audio oscilator. Danas se HP specijalizovao za razvoj i proizvodnju računara, printera, umrežavanje hardvera, skladištenje podataka i pružanje usluga. HP-ova linija proizvoda uključuje računare, servere, mrežne proizvode, uređaje za skladištenje, softver, štampače i proizvode za obradu slike.

HP je predstavio prvi programatorski džepni kalkulator na svetu. 1980. HP je proizveo svoj prvi računar HP-85. 1982. godine HP-75C je debitovao kao prvi ručni računar, a 1983. dizajniran je prvi PC ekran sa dodirnim ekranom. Omni 1993. godine, Dave Packard se povukao kao predsedavajući, a Lev Platt je izabran da ga zameni. Godine 1993. HP je predstavio Omni book 300, prenosivi računar sa produženim vekom trajanja baterije. HP je 1994. predstavio najsjajniju svetsku zvezdu LED.

1994. predstavljen je prvi HP-ov zvanični lični štampač-kopirni uređaj. 2001. godina je bila svedok stvaranja HP usluga za pružanje konsultantske i spoljne podrške i primene rešenja. HP-ova glava u četvrtini 2002. godine HP i Compak su se spojili, nakon čega je simbol akcija kompanije promenjen u HPK. HP je 2010. godine kupio 3PAR, vodećeg provajdera za skladištenje podataka. HP je 2011. predstavio prvi bežični miš u industriji.

PROCENA BRENDA

HP – Hewlett Packard ima fantastičnu kapitalnu marku, a procjena njegove marke je nevjerojatnih 19,3 milijarde dolara, što je mnogo više nego njegiva konkurencija. HP je na 50. mestu među 100 najboljih brendova širom sveta.

SEKTOR RANG

Hewlett Packard zauzima 10. mesto u IT industriji koja ima karakteristike Applea, Facebooka i Googlea. To pokazuje fantastičnu popularnost HP-a.

PROIZVODNJA BEZ GRANICA

HP svake sekunde isporučuje dva lična računara i dva štampača. Tu pokazuje svoju dominaciju u ovom sektoru. Oni drže drugu poziciju na svetu za otpremu računarske opreme. HP je imao tržišni udeo od skoro 20%. U segmentu štampača oni imaju tržišni udeo od 40,5%.

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ

Kompanija HP troši neverovatna finansijska sredstva na istraživanje da bi ostali ispred tehnološke konkurencije. Istraživanje HP Labs- a usresređeno je na ključna područja rasta koja uključuju napredne tehnologije poput senzora, detekcije prirodnog jezika, audio / video analitiku i nove informacije.

BUDUĆNOST HP-a, 3D ŠTAMPANJE

Prema procenama očekuje se da će tehnologija 3D štampanja imati visoki rast. 3D tržište dostići će vrednost od 30,2 milijarde dolara do 2022. godine sa CAGR od 28,5%. Isporuke 3D štampača širom sveta porasle su za 103% u 2016. godini.

Tržište upravljanih usluga štampanja (MPS)

Prognozira se da će tržište MPS-a do 2024. godine postati 94,9 milijardi dolara u poređenju sa 26,2 milijarde dolara u 2015. godini, pri CAGR (složena godišnja stopa rasta) od 14,8%.

HP printing

Najveća i najočitiji dobit za HP bilo je dovođenje Samsung-ove štamparske delatnoatu u potpunosti kao deo HP-ove porodice. Uprkos nekim vrlo malim štucanjem u prvim danima tranzicije, ipak se pokazalo da je to velika pobeda Kompanije HP.

HP INKJET

Uvodjenje HP-a u trku INKJET tehnologije potvrda je da je INKJET tehnologija postaje ozbiljna solucija u skoroj biznis budućnosti. Home i Office solucije HP INKJET programa garantuju oštru i neizvesnu trku sa konkurencijim u budućnosti.

HP NEVERSTOP TEHNOLOGIJA

U pitanju je prvi laser sa jednostavnim dopunjavanjem mastila u toner. Sa novim Neverstop portfolijom laserskih štampača, HP ima za cilj da odgovori na zahtev SMB-a za visokokvalitetnim, pristupačnim i jednostavnim rešenjima za štampanje.

HP Neverstop Laser mašina ima brzinu štampanja od 20 stranica u minuti (A4) sa oštrijim i glatkim kvalitetom teksta.

Pojedinačni i dvostruki setovi za lasersko ponovno punjenje dostupni su i po konkurentnim cijenama koje kupci mogu koristiti prema svojim zahtjevima osiguravajući kontinuitet poslovanja. Cena po stranici koja počinje od 29 paza po stranici (sa dvostrukim laserskim kompletom za ponovno umetanje tonera) nudi kupcima mogućnost beskonačnog štampanja.

HP laser SFP I MFP

Kao i do sada, kompanija HP nastavila je doninaciju u office segmentu multi-funkcionalnih i single-funkcionalnih mašina. Laser Jet i Enterprise serija dobila su osveženja u novim modelima koje krase veća brzina i veći kapaciteti tonera.

Budite slobodni da nas pozovete da Vam održimo besplatnu prezentaciju nove palete HP proizvoda kako bi pronaslu najbolju soluciju za vaš biznis.