Skip links

Predstavljamo Vam: Epson WorkForce Pro WF-M5799

Epson WorkForce Pro VF-M5799 je jednobojni mulitifunkcionalni štampač koji je namenjen i dizajniran za kancelarije i funkcionalne grupe malih dimenzija. Obično ne vidimo all in one INKJET uređaje sa crnim mastilom, ali kao WorkForce M5799 je model sa smanjenim dugoročnim troškovima rada i primamljivim performansama, predstavlja fenomenalnu alternativu u odnosu na kupovinu laserskog štampača. U stvarnosti su njegovi operativni troškovi daleko niži od većine laserskih konkurenata, koje su obično manje skupe za upotrebu od inkjet štampača. Ovi preduslovi čine ga izvanrednim izborom za radna mesta na kojima je brzo i kvalitetno jednobojno štampanje neophodno.

TAKMIČAR SREDNJE VELIČINE

Epson INKJET WF-M5799 je automatsko automatsko dvostruko dodavanje dokumenata za dokumente veličine 50 listova (ADF) veličine 50 listova koji omogućava kopiranje, skeniranje i faksiranje dvostranih dokumenata bez potrebe da ručno obrnete originale

U originalnom pakovanju bez dodataka Epson INKJET WF-M5799 drži 330 listova, podeljenih između fioke od 250 listova i višenamenskog ležišta od 80 listova, koji se proteže sa zadnje strane šasije. Moguće je proširiti na 830 listova uz dodatak opcionalne fioke od 500 listova. Najveći mesečni radni ciklus Epson WF-M5799 je ogromnih 45 000 stranica, ali njegova preporučena mesečna količina za štampanje iznosi nešto manje od 2500 stranica.

Kao i mnoge EPSON all in one mašine orijentisane na poslovanje, i ovaj možete da konfigurišete, nadgledate i pokrenete ga bilo sa ugrađene sigurne (HTTPS) veb lokacije Epson poziva Web Config, ili preko all in one široke i jednostavne kontrolne table.

Ploča EPSON WF-5799 se sastoji od nekoliko tastera za podešavanje i izvršavanje funkcija, usidrenih velikim 4,3-inčnim ekranom osetljivim na dodir koji omogućava brz, lak pristup podešavanjima konfiguracije, izveštaje, izbor povezivanja, bezbednost i još mnogo toga.

Međutim, ono zbog čega se ovaj EPSON razlikuje od njegovih rivala je, naravno, to što koristi mastilo umesto tonera. Kao i nekoliko najnovijih Epsonovih poslovnih štampača, i ovaj je opremljen sistemom zamenljivih mastila za organizaciju koji, kao što je prikazano u daljem tekstu, koristi aluminijumske kesice pune mastila, a ne kertridže.

Obično EPSON kolor printeri sadrže četiri fioke; tada bi ta posebna kabina otkrila fioke koje sadrže četiri vreće sa mastilom. Međutim, u monohromatskom štampaču je potrebna samo jedna fioka, što omogućava ogroman izvor – u ovom scenariju na oko 40 000 stranica – unutar jedne fioke.

Epson Work Force WF-M5799 dolazi sa potpunim dodatkom standardnih opcija povezivanja, kao što su Ethernet, Wi-Fi, povezuje se na jedan računar preko USB 2.0, zajedno sa Wi-Fi Direct. Uz Wi-Fi Direct, dobijate i mnoštvo drugih prenosnih rešenja za štampanje pomoću niza programa (Epson Mail Print, Epson iPrint Mobile App, zajedno sa Epson Remote Printing) koji su nazvani Epson Link.

Takođe dobijate podršku treće strane putem Apple AirPrint-a, Google Cloud Printing-a i Amazon Fire OS-a. A ako sve drugo ne uspe, onda možete da štampate ili skenirate na USB uređaj preko priključka na levoj strani ove šasije.

Softverski paket koji se isporučuje sa Epson WF-M5799 sadrži upravljački program štampača i Epsonov dokument Document Capture Pro, takođe više nego sposoban port za skener koji koristi osnovne funkcije upravljanja dokumentima, kao što su skeniranje na e-poštu, mrežna mapa i takođe oblak. Takođe možete skenirati u PDF, slikovne, pretraživane ili dokumenta zaštićene lozinkom. Ovaj uslužni program pruža dodatnu slobodu u imenovanju dokumenata koje mogu pomoći u raspoređivanju vaših skeniranja na osnovni sistem za upravljanje dokumentima.

Kao i većina all in one-a uređaja usmerenih na kancelarijsko poslovanje, možete da osigurate svoje ispise zadatim PIN-om ili zaključate klijente ili čitave odeljena da pristupe određenim funkcijama ili samom štampaču pomoću IP adresa, Secure Socket Laier (SSL) i IPsec. Zajedno sa ranije spomenutim sigurnim veb portalom možete pratiti podatke o korištenju uživo ili istorijski i kreirati izveštaje. Web Config može biti kompatibilan sa MPS (upravljanom podrškom za štampanje) aplikativnim programima iz ECi (FMAudit), PrintFleet, zajedno sa drugima, za prikupljanje, analizu, skladištenje i deljenje ključnih podataka o korištenju flote.

I konačno, kao jedan od Epson-ovih MFP-ova sa poslovnim nivoom, WF-M5799 dodatno podržava Epson Open Platform (EOP), koji vam omogućava da ugradite WorkForce Pro štampače sa veb-baziranim poslovnim aplikacijama i dokumentima.

PRECISIONCORE TEHNOLOGIJA

Predstavljamo Vam PrecisionCore, novu generaciju štamparske tehnologije. Od štampača profesionalnog i industrijskog nivoa do vaših inkjet računara, ova revolucionarna tehnologija omogućava brže štampanje sa vrhunskim kvalitetom. Zaista inovativan sistem, PrecisionCore sadrži Epsonove napredne tankoslojne piezo električne elemente (TFP), koji se proizvode postupkom MEMS proizvodnje, zasnovanim na tehnikama mikroproizvoda poluvodiča. U osnovi ove patentirane tehnologije nalazi se PrecisionCore MicroTFP čip za štampanje, digitalni čip koji štampa na nivou mikrona – 1/100 veličine ljudske dlake. Izuzetna usredsređenost na tačnost i detalje omogućava PrecisionCore-u da pruži revolucionarne rezultate, bez obzira na zadatak koji vam se nalazi.

KVALITET ISPRED BRZINE

Epson kategoriše model WF-M5799 u maksimalnoj brzini od 24 stranice u minuti (ppm), što će biti bliže izlaznim brzinama jednobojnih laserskih mašina koje koštaju za oko 50 eura manje od Epsonove mašine, međutim sve te laserske mašine imaju mnogo sporiju prvu odštampanu stranicu, te je Epson WF-5799 tu u velikoj prednosti u kancelarijama gde se štampa veliki broj dokumenata koji iznosi do 5 stranica.

Testovi su pokazali da je Epson WF-M5799, preko Etherneta na našem standardnom Intel Core i5 opremljenom testnom računaru sa operativnim sistemom Windovs 10 Expert, naš tekstualni dokument Microsoft Word sa 12 stranica štampa standardnom brzinom od 24,4 ppm.

CRNO BELA KOPIJA KOJA IZGLEDA SJAJNO

EPSON WF-5799 kao alternativa laseru ima daleko kvalitetniji otisak prilikom kopiranja barem od većina konkurenata u njenoj INKJET i laserskoj klasi.

Monohromatski laserski štampači su najčešće preferirani u okruženjima koja moraju da štampaju puno tekstualnih datoteka, uz povremene poslovne grafike. U tu svrhu, Epson WF-M5799 ispisuje izuzetno čitljiv tekst kvaliteta u svim veličinama , čak i nekih manjih veličina dole oko 6 i 5 bodova, te na taj način dominira u odnosu na konkurenciju laserskih štampača kvalitetom štampe po izuzetnoj niskoj ceni u odnosu na laser.

Nesumnjivo, među najatraktivnijim elementima EPSON WF-M5799 modela spada i mogućnost štampe radnih dokumenata po stranici manje od jednog dinara – što je posebno za mašinu ispod 350 eura. Kada kupite paket mastila velikog kapaciteta, ovaj konkretni štampač nudi Vam štampu najvišeg kvaliteta sa originalnim potrošnim materijalom po ceni recikliranog tonera.

Ako ćete morati da štampate nekoliko stotina ili hiljada stranica svakog meseca, EPSON WF-5799 vam predstavlja najbolje moguće rešenje jer niži troškovi štampe nisu uslovljeni kvalitetom.

Čak i za male i srednje veličine kancelarija kojima nije potrebno štampanje u boji, Epson WorkForce Pro WF-M5799 je sjajan izbor. Nije brži od svojih konkurenata, ali brza prva stanica, štampa najvišeg kvaliteta, puno dodatnih funkcija funkcija i što je najbolje, jeftina štampa zadovoljiće i najzahtevnije korisnike.

EPSON WF-M5799 je impresivan jednobojni inkjet all in one uređaj koji će, sigurni smo, ispuniti sva vaša očekivanja.